Азаров вирішив "вдарити" городами по цінах на продовольство

Середа, 13 квітня 2011, 11:25 -

Прем'єр-мiнiстр Микола Азаров доручив головам мiсцевих адмiнiстрацiй до осенi провести низку заходiв, спрямованих на стабiлiзацiю ситуацiї на продовольчому ринку, зокрема, сприяти у видiленнi дiлянок пiд городи громадянам.

Відповідні доручення він дав, відкриваючи засідання уряду у середу.

"Ставлю завдання головам мiсцевих адмiнiстрацiй до осенi вирiшити цi питання в кожному районi без винятку, а мiнiстру агропромислової полiтики Присяжнюку доручаю координувати та контролювати цю програму й допомагати, де потрiбно", - сказав прем'єр.

При цьому він наголосив, що стабiльнiсть цiн на продукти харчування i забезпеченiсть ними - це вiдповiдальнiсть не лише уряду, а й мiсцевих адмiнiстрацiй.

Реклама:

"Вони зобов'язанi знаходити такi рiшення i ресурси, якi гарантують вирiшення цiєї проблеми", - сказав Азаров.

"Вiд самого простого: вже зараз видiляти людям дiлянки пiд городи й органiзовувати транспортне сполучення до мiсцевих iнвестицiйних проектiв. Наприклад, видiлити дiлянку або готову споруду для плодоовочевих баз, пiдвести комунiкацiї, заготовити необхiднi рiшення. Це невеликi витрати", - пiдказав прем'єр, говорячи про можливостi забезпечення стабiльностi цiн на продукти.

"Чому підзабуті традиційні українські цінності? Не треба скиглити - треба брати лопату і годувати свою сім'ю", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: