"3+1" Росія розуміє як повноцінну участь України в союзі

Вівторок, 12 квітня 2011, 16:54

Участь України в митному союзі за формулою "3 +1" російська сторона розуміє як повноцінну участь України в союзі.

Заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв у ході відео-моста Москва - Київ - Астана, присвячений темі "митний союз і запуск ЄЕП: перспективи та ризики" у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Формула "3 +1" в нашому розумінні має реальний сенс лише як пряме повноцінну участь України у всіх наших процесах економічної інтеграції", - сказав він.

За словами Глазьєва, підключення України до єдиної митної території "автоматично" дасть загальне поліпшення торгівлі для українських підприємств, які дозволять збалансувати поставку товарів і перехід на взаємну торгівлю без стягування мит.

Реклама:

За словами відповідального секретаря комісії митного союзу нещодавно, відмова або не стягування експортного мита на нафту дасть Україні більше 3 мільярдів доларів. Він також зазначив, що обговорюється також можливість переходу на рівновигодні ціни на газ: "це ще приблизно 3 мільярдів доларів".

Він також спростував думку про те, що участь у митному союзі суперечить участі країни у Світовій організації торгівлі. За його словами, така думка "схожа на лукавство".

"Всесвітня торгова організація визнає митний союз, СОТ не заважає створювати митні союзи, для Киргизії і України участь у митному союзі - це спосіб у тому числі виправити ті грубі промахи, які були допущені при вступі до СОТ ціною здачі цілого ряду позицій, ціною оголення свого внутрішнього ринку", - сказав Глазьєв.

Він також підкреслив, що відношення між членами митного союзу будуються на рівноправних, рівноцінних і взаємовигідних відносинах, як з СОТ, так і з ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: