Переговорники із Європою не зважають на Путіна – П'ятницький

Вівторок, 12 квітня 2011, 10:33

Інформаційні "хвилі" про можливість участі України в Митному союзі не вплинули на хід переговорів з підготовки угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Про це заявив заступник міністра економіки Валерій П'ятницький в інтерв'ю агентству УНІАН, коментуючи черговий раунд переговорів про підготовку Україною і ЄС угоди про ЗВТ, який закінчився 8 квітня .

"Знаєте, коли експерти проводять переговори, то вони сконцентровані на процесі і менше читають все, що цьому сприяє. Принаймні, на настрій наших переговорів інформація, що з'являлася в українській пресі, ніяк не позначилася", - сказав він.

Разом із тим, П'ятницький підкреслив, що підготовка угоди про ЗВТ йде без будь-якого поспіху.

Реклама:

"Ніякого штучного прискорення немає. Триває безперервний робочий процес над угодою. Прискорення ради прискорення не існує. Якщо було б прискорення, то я сьогодні вам би доповів, що ми за всіма розділами поставили крапки", - сказав він.

"А зараз ми навіть ті розділи, які закінчили обговорювати, проглядаємо ще й ще раз, шукаємо можливі блохи, вивіряємо, перевіряємо, переперевіряємо. Немає ніякої паніки, поспіху і шапкозакидальних настроїв підготувати угоду, приміром, до 1 травня", - пояснив чиновник.

Він також повідомив, що проміжний раунд переговорів призначений на середину травня, а повноцінний пройде в середині червня.

При цьому П'ятницький зазначив, що, скажімо, для вирішення питань енергетики в контексті підготовки угоди про зону вільної торгівлі з Європейським союзом, їх потрібно виносити на політичний рівень.

"Стосовно енергетики: ми вже вийшли, напевно, на той етап, коли на рівні експертів говорити складно. Все, що ми могли зробити, - вже зроблено. Експерти підготували позиції до потенційних угод з обох сторін. Далі мають бути вже рішення на політичному рівні - або першого віце-прем'єра, чи міністра енергетики. Це багато в чому вже питання не експертного рівня", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!