Азаров хоче вчитися інноваціям у китайців

Вівторок, 12 квітня 2011, 09:17

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає важливим співробітництво України з Китаєм в інвестиційно-інноваційній сфері.

Про це він заявив у понеділок під час зустрічі із послом КНР в Україні Чжан Сі Юнєм напередодні свого офіційного візиту до Китайської Народної Республіки, повідомляє агентство УНІАН.

"Для нас співробітництво з КНР надзвичайно важливе не стільки в кредитній сфері, скільки в інвестиційно-інноваційній. Китай здійснив видатний прорив у галузі інвестицій у високі технології. Ми зацікавлені застосувати китайський досвід у себе і залучити китайських інвесторів до взаємовигідної співпраці, використовуючи ті переваги, які має Україна", - заявив Азаров.

Він також зауважив, що під час візиту будуть закріплені домовленості про будівництво швидкісного залізничного сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль" - "Повітряний експрес", а також запропоновано укласти угоду на будівництво Окружної дороги навколо столиці, включно з мостом або тунелем під Дніпром.

Реклама:

При цьому АЗАРОВ наголосив, що перші масштабні українсько-китайські проекти мають стати "історіями успіху", які будуть "дороговказом" для кількох десятків інших проектів, які зараз обговорюються, а тому запевнив, що їх реалізації уряд приділить особливу увагу.

"Ми сьогодні окреслюємо великий обсяг співробітництва. Він буде конкретизований під час офіційного візиту до Китаю. Продовжити його уточнення, ми готові також під час візиту в Україну віце-прем'єра Китаю Чжан Децзяна, який візьме участь у Київському саміті з питань безпечного використання ядерної енергії та проведе разом з першим віце-прем'єром України Андрієм Клюєвим перше засідання міжурядового комітету з питань економічного і наукового співробітництва", - зазначив глава уряду.

Також він відзначив динамічний політичний діалог із Китаєм, який продуктивно відбувається на найвищому рівні.

Азаров висловив переконання, що історичне значення для відносин стратегічного партнерства між Україною і Китаєм матиме запланований на цей рік державний візит в Україну голови КНР Ху Цзіньтао.

Як відомо, 13 квітня Азаров планує відбути з офіційним візитом до КНР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!