Росіяни стали акціонером "Луганськтепловозу"

Середа, 30 березня 2011, 12:42

Пакет акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" у розмірі 76,001% списаний з рахунку Фонду держмайна України і зарахований на рахунок ЗАТ "Керуюча компанія "Брянський машзавод".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-служба ФДМ.

Як відомо, договір купівлі-продажу пакета акцій "Луганськтепловозу" був підписаний між ФДМ і КК "Брянський машзавод" ще 29 червня 2010 року, проте потім пішла низка судових розглядів, які у тому числі спричинили розірвання договору купівлі-продажу.

ФДМ у 2007 році визнавав КК "Брянський машзавод", що входить в найбільшу компанію транспортного машинобудування Росії - "Трансмашхолдінг", переможцем такого ж відкритого конкурсу.

Реклама:

Тоді російська компанія заплатила за пакет 292,505 млн. гривень при стартовій ціні 292 млн. гривень.

Проте українські ВАТ "Дніпровагонмаш" (основний акціонер - група "ТАС") і ВАТ "Марганецький ГЗК" (контролюється групою "Приват"), не допущені до конкурсу, домоглися судових рішень про недійсність договору купівлі-продажу.

У листопаді 2009 року пакет акцій був списаний з рахунку КК "Брянський машзавод" і повернутий на рахунок ФДМ.

Потім КК "Брянський машзавод" знову виграла конкурс виграв відкритий конкурс з продажу 76% держакцій "Луганськтепловозу", запропонувавши за пакет 410 млн. гривень при стартовій ціні 400 млн. гривень.

Постановою Господарського суду Києва 21 березня затверджено мирову угоду, в рамках якої на виконання розпорядження уряду, російський інвестор отримує 76% "Луганськтепловозу", а сторони звільняються від взаємних грошових вимог.

"Луганськтепловоз" випускає магістральні і маневрові тепловози, дизель- і електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту. Основні замовники - "Укрзалізниця" і Російські залізниці.

"Трансмашхолдинг" - найбільший у РФ виробник рухомого складу для залізниці та метро. Підприємства ТМХ розташовані в Санкт-Петербурзі, Брянську, Пензі, Московської, Ростовській і Тверській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: