Азаров: із кризи ще виходити і виходити

Середа, 23 березня 2011, 15:44

Прем'єр-міністр Микола Азаров відзначає певну стабілізацію соціально-економічної ситуації в країні, але прогнозує тривалий процес виходу з фінансової кризи.

Про це він заявив під час національних зборів депутатів усіх рівнів від Партії регіонів за участю сільських, селищних і міських голів у середу у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Підводячи підсумки за рік, ми можемо з упевненістю сказати, що перший етап відновлення соціально-економічної стабільності в країні ми пройшли в цілому гідно", - сказав Азаров.

Прем'єр запевнив, що в 2012 році позитивних змін буде ще більше, оскільки обсяг повернення зовнішніх боргів скоротиться удвічі.

Реклама:

"Якщо цього року ми змушені повернути рекордну суму (боргів) - 88 млрд. гривень за нашими зобов'язаннями, вже в наступному році ми обсяг повернення боргів скоротимо удвічі, а значить, звільнимо ресурс на соціальну сферу", - сказав він.

Азаров також підкреслив, що масштаб і ритм намічених перетворень практично не має аналогів.

Разом із тим, він заявив: "Нам ще з кризи виходити і виходити".

Азаров також вказав на існуючі великі виплати за зовнішніми та внутрішніми державними боргами.

Він підкреслив, що "рік за роком ми будемо послаблювати борговий зашморг".

Прем'єр додав, що в України немає альтернативи реформам, зокрема пенсійної системи, яка не в змозі забезпечувати елементарні потреби людей цього віку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!