У Тігіпка своя версія подорожчання продуктів

Неділя, 13 березня 2011, 15:13

Зростання цін на продукти харчування відбувається через зростання цін на продовольчі товари на світовому ринку, яке цього річ досягло 25%.

Про це віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив в інтерв'ю 5 каналу.

"Давайте говорити мовою статистики: 2008 рік - більше 22% зростання цін, 2009 - 12%,  в цьому році - 9,1% інфляція. То, що стосується 2008 року, я погоджуюсь - надзвичайно важко було втримати ціни, в той рік продукти харчування у всьому світі зросли на  24%, в 2009 такого зростання не було, але отримали 12,3% зростання", - розповів він.

"В цьому році знов - 25% зростання цін на продукти харчування. А в нашому споживчому кошику більше 60% - продукти харчування і вдається втримати інфляцію на рівні 9,1%", - пояснив віце-прем'єр.

Реклама:

Тигіпко зазначив, що втримати інфляцію вдалося не без допомоги адміністративного втручання в економіку.

"До смішного, для класичних економістів доходить, уряд обговорює ціну на гречку, на борошно, займається адміністративним втручання в економіку, що навіть для інших країн не притаманно", - зазначив віце-прем'єр.

"Не може бути величезного дефіциту бюджету і стабільних цін, не може бути. А коли прийшов наш уряд дефіцит бюджету складав 15%, а класично ти повинен мати 3%, але ми вийшли на 5% за рік, о втримати ціни надзвичайно важко", - підкреслив Тигіпко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!