Азаров вирішив не розтягувати задоволення

Четвер, 10 березня 2011, 15:05

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє про намір уряду провести реформи в країні "оперативно і з мінімумом незручностей для громадян".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Час регіонів", підводячи підсумки першого року діяльності Кабміну.

За словами Азарова, уряд в 2011 році чекає "величезний шар роботи". "Реформи треба провести одночасно і якомога швидше, щоб, як кажуть, не розтягувати задоволення", - підкреслив він.

"Тобто зробити перетворення, що завжди хворобливі, швидко, заподіявши мінімум незручностей. А кожна реформа - це кілька законів і сотні підзаконних нормативних актів. Наприклад, Податковий кодекс супроводжується майже двома сотнями нормативних актів", - пояснив він.

Реклама:

Говорячи про основні пріоритети впровадження програми економічних реформ у 2011 році, Микола Азаров відзначив плани з поліпшення інвестиційного клімату і сприяння розвиткові підприємництва, розвитку сільського господарства і проведенню земельної реформи (шляхом скорочення фіскального тиску і дерегуляції), реформування системи пенсійного страхування і системи соціальної підтримки, системи медичної допомоги, системи освіти.

"Також необхідно завершити реформування органів центральної виконавчої влади", - додав прем'єр.

За словами Азарова, Кабінет Міністрів продовжить процес підвищення соціальних стандартів.

"У 2011 році ми поставили мету, нарешті, зрівняти розмір мінімальної зарплати і мінімальної пенсії з відповідним прожитковим мінімумом. Цей розмір для дітей до 6 років зросте до 870 грн., від 6 до 18 років - до 1042 грн., для працездатних - до 1004 грн.", - повідомив він.

Говорячи про реформи в агропромисловому комплексі, прем'єр-міністр акцентував увагу на тім, що влада підходить до землі "не як тимчасові споживачі, а як дбайливі господарі".

"Однієї зі складових такого підходу буде і визначення механізму часткової компенсації сільгосппідприємствам витрат, пов'язаних із захистом, поновленням і підвищенням родючості ґрунтів. Не обділено увагою і тваринництво: на його підтримку, у тому числі на нарощування поголів'я худоби, уряд направить більш 2 млрд. грн. Ми просто зобов'язані цілком забезпечувати внутрішній ринок основними продуктами харчування, і головне - за прийнятними для споживачів цінами", - відзначив Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!