15 тисяч солдатів залишаться без харчів

Вівторок, 8 лютого 2011, 14:03

ТОВ "Івала" призупиняє харчувати близько 15 тис. солдатів через борг Міноборони у сумі 75 млн. гривень та відсутність договірних відносин із військовим відомством.

Про це заявила заступник директора ТОВ "Івала", яке надає послуги з організації харчування військовослужбовців строкової служби, Ольга Ларіна, повідомляє агентство "УНІАН".

Вона зазначила, що керівництво підприємства ухвалило рішення призупинити організацію харчування, тобто забезпечення солдатів гарячою їжею у військових частинах, які обслуговує ТОВ "Івала".

"З 1 січня 2011 року наше підприємство, як і інші виконавці послуг харчування особового складу Збройних сил, що годували армію у 2010 році, забезпечує харчуванням військовослужбовців строкової служби, спираючись не на договір, як це має бути по закону, а на слово міністра оборони", - сказала вона.

Реклама:

"Така ситуація виникла у зв'язку з недосконалістю законодавства, що регулює питання в сфері державних закупівель, та безвідповідальністю керівництва Міноборони, яке не подбало заздалегідь про проведення процедури закупівлі послуг харчування на 2011 рік", - заявила Ларіна.

"Міністр оброни Михайло Єжель особисто запевнив нас та інших виконавців послуг харчування військовослужбовців, в тому числі, у присутності одного з віце-прем'єрів, що Міноборони забезпечить укладання договорів з існуючими виконавцями послуг", - сказала вона.

Зокрема, за словами Ларіної, мала бути застосована процедура закупівлі у одного учасника і укладені договори на перший квартал 2011 року.

"Повіривши словам міністра та розуміючи соціальну відповідальність перед тисячами військовослужбовців...незважаючи на заборгованість Міноборони перед нашим підприємством, що перевищує 75 млн. гривень, ми протягом січня 2011 року забезпечуємо стале та якісне харчування", - зазначила вона.

"Ми вимушені припинити надання цих послуг, і вся відповідальність за зрив процесу харчування солдатів строкової служби має бути покладена саме на міністра оборони Єжеля, який й допустив цю ситуацію", - вважає керівництво підприємства "Івала".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: