"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Регіонали" сваряться через пенсійну реформу

П'ятниця, 4 лютого 2011, 17:46

"Регіонали" Олександр Стоян і Ярослав Сухий не згодні зі своїм однопартійцем, головою Федерації профспілок Василем Харою, який виступає проти підвищення пенсійного віку.

Про це вони заявили в коментарі УНІАН.

Зокрема, Стоян заявив, що не вважає, що пенсійний вік не можна підвищувати.

"Річ у тому, що багато людей, які сьогодні вийшли на пенсію, продовжують працювати. Причому 70% із них - жінки. Якщо вже ми не підвищуємо вік виходу на пенсію, давайте так і запишемо в законі: жінки 55 років і чоловіки, яким 60, після досягнення цього віку зобов`язані йти пенсію", - сказав він.

Реклама:

"Адже якщо вони отримують і пенсію, і зарплату, то який же Пенсійний фонд це витримає? Але ви уявіть, яка буде критика, якщо запропонувати таку норму!", - додав Стоян.

Відповідаючи на запитання, чому позиція Федерації профспілок України, яку очолює регіонал Хара, розходиться з офіційною лінією Партії регіонів, Стоян заявив:

"Оскільки більшість людей сприймають у багнети Пенсійну реформу, профспілки бояться "народного гніву".

У свою чергу Сухий вважає провокацією самі розмови про підвищення пенсійного віку.

"В рамках цієї реформи ми бачимо дещо провокаційне посилання - щодо збільшення пенсійного віку. Всі відразу підбадьорилися: опа, загроза! Правда, не зрозуміло, кому. В Ізраїлі, приміром, жінки виходять на пенсію в 65 років, чоловіки - в 67. Як тільки в Україні почали говорити про підвищення пенсійного віку, всі раптом зацікавилися пенсійною реформою. І це чудово", - зазначив Сухий.

Як відомо, комітет соцполітики на чолі з Харою, до якого входить Сухий, рекомендував Верховній Раді відхилити урядовий проект Пенсійної реформи і звільнити заступника міністра соцполітики Василя Надрагу.

Водночасу партії Литвина вважають, що, таким чином, "регіонали" намагаються "зачистити" урядові посади для своїх однопартійців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!