Бродський запитає у бізнесу, що ще дерегулювати

Понеділок, 28 лютого 2011, 12:17

Представники Міжнародної фінансової корпорації високо оцінюють результати дерегуляції, проведеної Державним комітетом із питань регуляторної політики та підприємництва.

Про це заявив керівник проекту МФК "Інвестиційний клімат в Україні" Сергій Осаволюк на зустрічі з урядовим уповноваженим з питань дерегуляції господарської діяльності Михайлом Бродським та представниками Держкомпідприємництва, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За оцінками МФК, тільки скасування з ініціативи Бродського дозволу МВС на виготовлення печаток і штампів дозволить Україні піднятися в рейтингу Doing Business Світового банку на дві позиції.

Істотне спрощення дозвільних процедур у будівництві завдяки прийняттю закону про регулювання містобудівної діяльності також буде сприяти підвищенню позиції країни в рейтингу орієнтовно на 20 пунктів.

Реклама:

На сьогодні Україна в рейтингу легкості ведення бізнесу посідає 145 місце з 183 країн світу, нагадали в Держкомпідприємництва.

Уповноважений із питань дерегуляції господарської діяльності домовився з МФК провести масове опитування підприємців у всіх регіонах, щоб визначити, які адміністративні бар'єри у веденні бізнесу необхідно прибрати в першу чергу.

Результати опитування будуть включені в план проведення дерегуляції на 2011 рік.

"Ми хочемо через соціологію отримати сигнал від підприємців, які дозвільні, контролюючі або регуляторні процедури потрібно скасовувати", - підкреслив Бродський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!