"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна заплатить у Фонд східноєвропейського партнерства з енергоефективності

Четвер, 24 лютого 2011, 18:26

Україна внесе 10 млн. євро у Фонд східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Європейського банку реконструкції і розвитку.

Згідно з повідомленням, така угода була підписана першим віце-прем'єр-міністром України Андрієм Клюєвим і віце-президентом ЄБРР Яном Фішером у четвер у Києві.

"Підписання угоди з Україною про внесок дозволить фонду почати роботу із надання грантового фінансування Україні, а також Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії та Молдові - країнам із високим рівнем споживання енергії і великим потенціалом підвищення ефективності у всіх секторах економіки", - йдеться в повідомленні банку.

Реклама:

Як відзначають в ЄБРР, загальний обсяг фонду складе 90 млн. євро.

Кошти фонду будуть доповнювати кредити на підвищення енергоефективності від ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, Скандинавського інвестиційного банку, Скандинавської екологічної фінансової корпорації та Групи Світового Банку.

Фінансування буде надаватися не тільки з метою підвищення енергоефективності в проектах теплопостачання, але і для підтримки інших ініціатив, спрямованих на значне енергозбереження.

Зокрема, грантові кошти фонду зможуть отримати проекти у сфері водовідведення або відновлювальної енергетики.

Як повідомлялося, в листопаді 2009 року на конференції донорів, яка проходила в Стокгольмі з ініціативи Європейського союзу та Швеції, було прийнято рішення про створення Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (E5P), банком-оператором якого визначено Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!