Попов продаватиме землю тільки через аукціон

Середа, 23 лютого 2011, 14:43
Голова КМДА Олександр Попов заявляє, що земля в Києві продаватиметься лише через аукціони, перший з яких пройде у березні.

Про це він сказав в інтерв'ю "Сегодня".

"Ми призупинили процес приватизації землі, тому що нам потрібно було розібратися й повернути те, що було роздано з порушеннями. Але в березні ми проведемо перший аукціон і подивимося, скільки реально коштує земля в Києві, і порівняємо з тим, за скільки її віддавали раніше", - сказав Попов.

Він також додав, що влада розбереться і з тими рішеннями Київради, які були прийняті, але ще не випущені.

"Якщо це цікавий для столиці інвестиційний проект, то ми його тримати не будемо. Але нові ділянки землі будемо продавати тільки з аукціону. У тому числі й ті, що будуть повернуті місту за допомогою правоохоронних органів", - сказав чиновник.

Реклама:

На запитання, чи впевнений він, що корупція в земельній сфері не повернеться, адже її зараз курує заступник Михайло Кучук, який мав неоднозначну репутацію, Попов сказав:

"Корупція тут виключена. Один з важливих критеріїв, крім професіоналізму, для моїх заступників - це моральні якості. І, якщо в мене є інформація, що в якомусь напрямку є зловживання, то ми жорстко це припиняємо. Багато людей уже постраждало".

"Що стосується Кучука, то він дуже сильний професіонал-організатор. Я цікавився в тих людей, які працюють із ним, мені важливо знати, чи не помилився я у виборі. І відгуки про нього гарні", - додав голова КМДА.

Він зазначив, що взяв Кучука на роботу, щоб припинити корупцію.

"У Києві кругова порука, усі один одного давно знають, а він прийшов як зовсім нова людина. Тим більше що Одеса за останні роки кардинально змінилася в кращу сторону, а благоустроєм там займався саме Кучук. Нам зараз це дуже потрібно, прийде весна, і потрібно столицю упорядковувати, ремонтувати фасади й готуватися до Євро. Я ризикнув і, здається, не помилився", - додав Попов.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: