Арбузов порушив закон "оздоровлюючи" "Надра Банк"?

Понеділок, 21 лютого 2011, 14:08

Народний депутат від фракції ПР Юрій Воропаєв заявив, що порушуючи закон голова НБУ Сергій Арбузов не допустив розкрадання коштів "Надра Банку", продовживши дію тимчасової адміністрації.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

"А що робити, якщо зламається світлофор? Біля входу в "Надра Банк" стоїть черга, яка мріє пустити гроші за вітром. Арбузов цього не допустив, нехай йому і довелося піти всупереч закону", - сказав він.

"Як юрист я не можу цього схвалити і сказати: так, закон можна порушувати, але я підтримую це його рішення. Іноді керівник йде на ризик, беручи на себе персональну відповідальність за такі рішення", - додав Воропаєв.

Реклама:

За його словами, якби НБУ не продовжив дію тимчасової адміністрації "Надра Банку" - "сьогодні вже нічого було б оздоровлювати".

Нагадаємо, власник 30,74% акцій "Надра Банку" - кіпрська Manmade Enterprises Ltd - вирішила зірвати збільшення капіталу свого банку.

Зокрема, акціонер "Надра Банку" подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з проханням визнати незаконним постанову Нацбанку № 38 про продовження повноважень тимчасового адміністратора "Надра Банку" Валентини Жуковськоїще на півроку.

Як з'ясувалось, ініціатором позову до НБУ була HSBC Trustee, яка видала колишнім акціонерам "Надра" кредит на 60 млн. доларів.

У 2006 році інвестори отримали в заставу 50% акцій банку і тепер побоюються, що новий акціонер Дмитро Фірташ розмиє їх заставу до 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!