Поживанов готовий просити притулку в Австрії

Вівторок, 15 лютого 2011, 09:38

Екс-голова Держкомрезерву Михайло Поживанов проситиме політичного притулку в Австрії, якщо українські слідчі оголосять його у міжнародний розшук.

Про це він заявив в інтерв'ю українській службі "Бі-Бі-Сі".

За словами Поживанова, доля інших представників уряду Юлії Тимошенко засвідчує "політичне переслідування опонентів в Україні", і за таких умов на Батьківщину повертатися він остерігається.

Він зазначив, що поки не звертався з проханням про надання йому політичного притулку в Австрії, але не виключив, що обставини його можуть до цього підштовхнути.

Реклама:

"Мені казали, що на цьому тижні мене нібито буде оголошено в міжнародний розшук...Якщо це відбудеться, то обов'язково буду звертатися за політичним притулком", - сказав Поживанов.

"Я знаю про людей, які не лише скоїли кримінальні злочини, але доведено, що вони є вбивцями і вони виїхали за кордон, але їх ніхто досі не оголошував у міжнародний розшук. Водночас проти опозиційних колишніх членів уряду чиниться таке безчинство", - заявив він.

"Починаючи з Юлії Тимошенко, Анатолія Макаренка, Богдана Данилишина, Юрія Луценка, Ігоря Діденка, Георгія Філіпчука, Тетяни Слюз, і ось мене тепер зарахували до цієї групи людей. Це ніщо інше, як політичне переслідування в Україні", - додав екс-голова Держкомрезерву.

Він стверджує, що слідчі органи в Україні не подали його адвокатові жодних подробиць про суть звинувачень проти нього.

Поживанов сказав, що завжди був в опозиції до Партії регіонів і не згоден із її політичним та економічним курсами.

Поживанов свого часу керував Державним комітетом із матеріального резерву в уряді Тимошенко. Потім він був заступником міністра економіки Данилишина, проти якого в Україні також порушено справу і який нещодавно отримав притулок у Чехії.

СБУ порушила кримінальну справу щодо Поживанова: його обвинувачують у розкраданні державних коштів у сумі майже 35 млн. гривень. Поживанов був оголошений у розшук.

Він уже заявляв, що якщо він буде оголошений в розшук по лінії Інтерполу, то звернеться по політичний притулок на Заході.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!