"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Васадзе посадив своїх людей у "Дженералі Гарант"

Четвер, 10 лютого 2011, 09:55

На акціонерних зборах було затверджено нове керівництво страхової компанії "Дженералі Гарант".

Головою правління компанії був призначений Сергій Волковський, який останні два місяці виконував обов'язки голови правління, а до цього обіймав посаду віце-президента "Дженералі Гаран" ще з часів, коли компанія належала Таріелу Васадзе і називалася "Гарант Авто", повідомляє "Дело".

До цього Волковський працював у корпорації "Украв то". Йому 62 роки, але пенсійний вік нового керівника, на думку акціонерів, справі не перешкода.

За словами Васадзе, зміна менеджменту кардинально на стратегію компанії не вплине.

Реклама:

При цьому Васадзе уточнив, що злиття двох ризикових, підконтрольних йому страхових компаній - "Дженералі Гарант" та "Експрес-страхування" - не буде.

"У "Дженералі Гарант" основними акціонерами залишаються наші зарубіжні партнери, а купувати їх частку я поки що не планую", - уточнив Васадзе.

Першим заступником голови правління "Дженералі Гарант" залишився Мирон Найда, до цього пропрацював два роки у "Дженералі Гарант" та 8 років - у корпорації "Украв то".

Не залишив свого крісла заступник голови правління Борис Онищенко, багато років до цього пропрацював директором миколаївського філіалу цієї страхової компанії.

Новим заступником призначена Наталя Шарвадзе, до жовтня 2010 року працювала в.о. головою правління страхової компанії "Країна".

Італійська страхова група Assicurazioni Generali SpA, яка володіє контрольним пакетом акцій важкоатлета українського страхового ринку - "Дженералі Гарант" - в кінці 2010 року вивела свій менеджмент з цієї компанії.

Кермо влади італійці передали до рук свого українського партнера Васадзе.

"Італійці злякалися результатів роботи страховика за 2010 рік і ухвалили рішення повернути управління цією компанією Васадзе", - повідомляло раніше джерело, знайоме з ситуацією в компанії.

Власник корпорації "Украв то" Васадзе стояв біля витоків створення цього страховика.

У 2006 році він продав 50 +1% пакет акцій страховика австрійської Generali Vienna Group, що входила в одну з найбільших європейських страхових груп - італійську Assicurazioni Generali SpA за 88 млн. доларів.

Через рік після цієї угоди група Generali об'єдналася з чеською РРF, створивши Generali PPF Holding, штаб-квартира якого знаходиться в Празі.

Щоправда, свій менеджмент Прага відрядила до Києва лише у березні 2009 року.

Головою правління "Дженералі Гарант" став чех Владислав Мінар, який змінив на цій посаді незмінного керівника і співзасновника цієї компанії Юрія Лахно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: