"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко пустила кіотські гроші не на пенсії – Азаров

Четвер, 6 січня 2011, 17:33

Прем'єр-міністр Микола Азаров спростовує твердження своєї попередниці на чолі уряду Юлії Тимошенко про те, що кошти, отримані в рамках Кіотського протоколу, були витрачені на пенсії.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Те, що ці гроші нібито направлялися на пенсії - це теж чергова неправда, яка зараз поширюється", - заявив прем'єр.

За словами Азарова, саме в той день, коли ці кошти "були запозичені зі спецрахунку", конвертовані, оскільки були в євро, у гривню і зараховані на спільний рахунок держказначейства, "саме в той день ніяких перерахувань на пенсійні рахунки не було".

Реклама:

"Навпаки, були перерахування абсолютно нецільові, наприклад, на придбання автомобілів Міністерства внутрішніх справ. А в той день, коли була здійснена конвертація цих ресурсів, і про що нам розповідають слізно, що були на пенсії виплачені, саме в цей день ніяких перерахувань на Пенсійний фонд не проводилося. І це є правдою", - підкреслив Азаров.

"Можна на свій захист приводити різні аргументи. Але будувати свій захист на явній неправді, на мій погляд, некоректно і неправильно. Вдаватися до обману - не найкращий спосіб захисту, а саме головне, треба пам'ятати про репутацію нашої країни", - сказав прем'єр, нагадавши, що "ці кошти були використані у певний проміжок часу, нецільовим чином, але вони відновлені зараз і будуть надалі витрачатися тільки виключно на цільові програми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!