"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров оприлюднив реформи на 4 роки

Понеділок, 31 січня 2011, 18:26 -

Уряд ухвалив національний план дій на 2011 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки: "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".

"Головною метою плану дій на 2011 рік є тактична реалізація середньострокової програми економічних реформ. План дій побудовано за напрямами реформ - це 21 вектор, які повністю охоплюють всі галузі економіки", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Згідно з ним, національний план економічних реформ передбачає дерегуляцію всіх сфер життя. Загалом для спрощення дозвільних процедур планується розробити та ухвалити близько 30 нормативно-правових актів.

"Зокрема, у 2011 році будуть завершені всі необхідні процедури для реалізації податкової та бюджетної реформ. План економічних реформ приділяє значну увагу розвитку аграрно-промислового комплексу. Вже на початку року будуть розроблені національні проекти "Зерно України" та "Ефективне тваринництво", - зазначають в уряді.

Стратегічний план дій передбачає продовження земельної реформи, яка має на меті розробку та прийняття законопроектів про ринок земель, державний земельний кадастр тощо.

Реклама:

"Також буде продовжена реформа енергетичного сектору та житлово-комунального господарства - технічного переобладнання, підвищення енергоефективності у ЖКГ тощо. Водночас реформи в енергетичному секторі не повинні лягати важким тягарем на населення. Тому без прозорого фінансово-економічного обґрунтування та низки компенсаційних заходів тарифи на енергоресурси для населення підвищуватись не будуть", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба наводить низку проектів, які, на думку урядовців, сприятимуть реформуванню житлово-комунального господарства: - "Доступне житло", "Чисте місто", "Нове життя", "Якісна вода" та "Місто майбутнього".

План дій передбачає продовження системних реформ в галузі освіти.

"У цьому році уряд розробить нові державні стандарти початкової, базової та повної загальної середньої освіти. Планується запровадити у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційні технології, зокрема, буде розроблено та прийнято програму "Сто відсотків".

Крім того, підкреслює прес-служба, національний план дій на 2011 рік передбачає продовження системи соціальних реформ, зокрема, пенсійної.

"Пенсійне законодавство вже напрацьовано і, після завершення процедури широкого громадського обговорення, реформа буде реалізована".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: