"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дніпропетровськ досі не отримав гроші на метро

Субота, 29 січня 2011, 16:14

Трудовий колектив ВАТ "Дніпрометробуд" заявляє про відсутність фінансування будівництва Дніпропетровського метрополітену і просить президента Віктора Януковича вжити заходів щодо врегулювання ситуації і визначення подальшого фінансування будівництва.

У відкритому листі метробудівців до глави держави відзначається, що відповідно до президентського доручення від 12 жовтня 2010 року Кабінет міністрів 29 листопада прийняв постанову про виділення цільових коштів у розмірі 20 млн. гривень, які повинні були піти на будівництво дніпропетровського метрополітену, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Однак, кошти досі не перераховані. Розуміючи техногенну небезпеку об'єкта, метробудівці продовжують роботи з підтримки у безпечному стані гірських виробок. Вартість уже виконаних протягом 2010 року робіт становить майже 14 млн. гривень. Триває повна невизначеність щодо подальшого стану будівництва метрополітену в 2011 році", - говориться в листі.

Як повідомлялося, Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову та голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександрові Вілкулу до 10 грудня 2010 року збільшити фінансування будівництва метрополітену в Дніпропетровську у 2010 році.

Реклама:

Крім цього, було дано доручення до 10 грудня включити в державну програму будівництва та розвитку мережі метрополітенів заходи щодо введення в експлуатацію 2-ї пускової ділянки 1-ї черги метрополітену в Дніпропетровську в термін до 2015 року, визначивши реальні джерела та обсяги фінансування.

Під час візиту Януковича до Дніпропетровська глава держави особисто заявив про необхідність виділення на будівництво метрополітену в місті 250 млн. гривень в 2011 році з державного бюджету.

Однак, за словами депутата ВР від фракції БЮТ-Батьківщина Святослава Олійника, у державному бюджеті на 2011 рік гроші на будівництво метро в Дніпропетровську не передбачені узагалі.

ВАТ "Дніпрометробуд" займається будівництвом метрополітену в Дніпропетровську, 100% його акцій належить державі і управляється Фондом державного майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!