Кіровоградщина розраховує на 8,2 мільярда інвестицій

П'ятниця, 28 січня 2011, 11:42

Кіровоградська область підпише угоду з Кабінетом міністрів про регіональний розвиток з обсягом фінансування на загальну суму 8,2 млрд. гривень.

Про це на колегії в обласній адміністрації повідомила перший заступник начальника Управління економіки Кіровоградської ОДА Ніна Рахуба, інформує УНІАН.

За її інформацією, угодою передбачена реалізація протягом трьох років 21 спільного проекту і 88 об`єктів соціального значення на суму 8,2 млрд.

Документ буде підписаний між Кабінетом міністрів, Кіровоградською обласною адміністрацією та обласною радою.

Реклама:

За словами Рахуби, передбачено створення 6,5 тис. робочих місць, залучення в економіку області недержавних інвестицій у сумі 6,2 млрд. гривень, зокрема прямих іноземних інвестицій - 3,3 млрд. гривень.

Фінансування насамперед буде направлено на вирішення проблем соціально-економічного характеру міст Кіровоград, Олександрія, Долинська, також Олександрійського, Кіровоградського, Маловиськівського, Петровського районів області.

Зокрема, йдеться про введення в експлуатацію найбільшого в Європі Новокостянтинівського родовища уранових руд, забезпечення належного стану 180 км автомобільних доріг, введення в експлуатацію 71,2 тис. квадратних метрів житла та інших заходах.

Колегія схвалила проект угоди, тепер це мають зробити депутати Кіровоградської обласної ради. Підписання угоди з Кабінетом міністрів заплановане на квітень 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!