Кияни вже тиждень сидять без тепла

Четвер, 27 січня 2011, 12:46

19 січня "Київтрансгаз" за борги обмежив постачання газу на київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Енергоносій з кожним днем "холоднішає" на кілька градусів, і в квартирах киян стає все холодніше, пише Gazeta.ua.  

Тиск на ТЕЦ-5 знизили з 8,3 до 7,9 кгс, на ТЕЦ-6 з 3,6 до 3,2 кгс. Батареї в будинках холоднішають, а температура в квартирах через морозну погоду падає буквально на очах.

Проте, в "Київтрансгазі" заявляють, що проблема вирішитися тільки після того, як київська влада знайде гроші для передоплати за газ.

Реклама:

Як відомо, до зони обслуговування ТЕЦ-6 входять Деснянський, Дніпровський, Оболонський, Подільський, частина Шевченківського району, а також житлові масиви Троєщина, Лісовий, Воскресенка, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ.

ТЕЦ-5 обслуговує Дарницький, Солом'янський, Печерський, Голосіївський райони, частину Шевченківського, а також житлові масиви Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки, Теремки.

Як відомо, за інформацією НАК "Нафтогаз" у 2011 році "Київенерго" не заплатила жодної копійки за спожитий газ. Борг столичної енергокомпанії становить понад 1,37 мільярда гривень.

Тим часом голова КМДА Олександр Попов заперечує провину мерії за холодні батареї у квартирах киян.

27 січня о 15.00 за участю першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака відбудуться громадські слухання щодо введення нових тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві. 

Українська правда. Київ


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!