Київська влада уже збирається "реконструювати" Пасаж

Понеділок, 24 січня 2011, 16:22

Столична влада має намір оновити Пасаж до Дня Києва, який цього року святкуватимуть 28-29 травня.

Зокрема, планують повернути фасадам і парадному входу історичний вигляд, встановити годинник у старовинному стилі за проектом архітектора Леоніда Малого і зробити співаючий фонтан, пише "Сегодня" з посиланням на радника мера Ігоря Добруцького.

"Нещодавно після довгих переговорів з арки Пасажу, який є пам'яткою архітектури, вдалося зняти рекламу. Через неї іноземці вже почали Пасаж називати "LG-воротами". Годинник не тільки буде показувати час, а й слугувати дороговказом вулиці - Хрещатик, 15. Він буде 2,5 метра у діаметрі, у старовинному стилі, з римськими цифрами, з кераміки і кованих елементів", - розповів Добруцький.

Також влада хоче відновити скульптури, які були по обидві сторони арки.

Реклама:

Так, у 40-50-х роках на лівій колоні стояла парочка промисловців, що роздумують над кресленням, а на правій - колгоспник і колгоспниця зі снопом сіна.

За словами Добруцького, їх зняли для реконструкції ще в 1998 році, але з тих пір так і не повернули.

Крім арки і фасади будівлі всередині і зовні відремонтують: над вікнами і балконами відновлять ліпнину, історичний колір фасадів, пофарбують і замінять скло на дверях в парадних.

Також наприкінці травня "заспіває" і засяє фонтан біля Пасажу - швидше за все, за словами Добруцького, він буде відтворювати мелодії пісень про Київ.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: