На могильнику померлих від сибірської виразки в Києві побудують будинок

П'ятниця, 21 січня 2011, 16:49

Скандальне будівництво житлового будинку на території Олександрівської лікарні в Києві відновлять.

Cуд визнав законним виділення під забудову земельної ділянки, де знаходяться поховання померлих від сибірської виразки, пише видання "Дело".

Компанія "Житло-буд" добилася перегляду рішення Вищого госпсуду, який влітку 2010 року визнав незаконним виділення для цієї компанії землі під будівництво житлового будинку на території Олександрівської лікарні в Києві.

29 грудня 2010 року Вищий господарський суд змінив думку і легітимізував виділення ділянки Київрадою на вул. Шовковична 39/1-а - земля була віддана у 2003 році.

Реклама:

Ділянка, на якій будівельна компанія планує звести висотний житловий будинок, знаходиться на території Олександрівської - Жовтневої, лікарні в Києві між корпусами лікарні і меморіалом академіка Богомольця в однойменному парку.

Плани "Житло-буда" викликали бурю протестів киян, оскільки площа забудови охопить і розташований поблизу парк.

А на місці майбутнього житлового будинку було вирубано близько 300 дерев.

У свою чергу, Олександрівська лікарня ще в 2008 році оскаржила рішення Київради про виділення землі, оскільки у забудовника на той момент не було всіх необхідних документів на ведення робіт.

Тільки в кінці 2010 року "Житло-буд" зміг пред'явити суддям документи про погодження будівництва з боку Головного управління охорони культурної спадщини і реставраційних робіт.

Саме ці папери стали підставою для позитивного рішення Вищого госпсуду від 29 грудня 2010 року, яким судді визнали законним виділення землі будівельникам.

Варто відзначити, що ще в 2008 році працівники столичного Інституту фізіології імені Богомольця, розташованого по сусідству зі спірною територією, зажадали провести геодезичне дослідження цієї земельної ділянки.

За інформацією лікарів, у 1770 році в Києві пройшла епідемія сибірської виразки, і багато померлих було поховано в парку на території Жовтневої лікарні.

Компанія "Житло-буд" належить бізнесмену і депутату від Блоку Юлії Тимошенко Івану Куровському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: