Данилишина випустили на волю

П'ятниця, 14 січня 2011, 15:33

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, який перебував в ув'язненні у Празі, випущений на волю за рішенням міського суду столиці Чехії.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на адвоката Данилишина Ігоря Фоміна.

За його словами, відповідне рішення суд прийняв у п'ятницю.

"Суд прийняв рішення про звільнення Данилишина, і він уже на свободі", - сказав адвокат.

Реклама:

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ Чехії 13 січня прийняло рішення про надання політичного притулку Богданові Данилишину, затриманому в жовтні 2010 року в Празі.

Данилишин попросив у Чехії політичного притулку наприкінці листопада 2010 року.

Екс-міністр економіки, якого Україна 18 серпня 2010 року оголосила в розшук по лінії Інтерполу, був затриманий працівниками празької поліції в столиці Чехії 19 жовтня 2010 року і відтоді перебував у в'язниці Праги.

За версією Генеральної прокуратури України, затримання відбулося підчас звернення його до лікувальної установи.

Адвокат Данилишина наполягав на тому, що екс-міністра фактично "здали" поліції Праги працівники Генпрокуратури при виході з посольства України в Чехії, після розмови з ним у дипломатичному представництві України.

За інформацією МВС України, Данилишин "звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 "зловживання владою чи службовим становищем" Кримінального кодексу України", пов'язаному з проведенням держзакупівель.

Результатом дій екс-міністра, повідомляли у жовтні в МВС, стало неефективне і надмірне витрачання державних коштів, що, в свою чергу, завдало збитків державі в особі Міністерства оборони України на суму 13,9 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: