WebMoney буде відловлювати учасників МММ-2011

Вівторок, 11 січня 2011, 13:48

Представники платіжної системи WebMoney, на базі якої Сергій Мавроді пообіцяв запустити проект МММ-2011, заявили,  що "правила забороняють використовувати систему в схемах багаторівневого маркетингу, фінансових пірамід і "матриць".  

Газета "Коммерсант" пише, що WebMoney буде відслідковувати всі факти "нездорової активності" власників електронних гаманців, які призначені для оплати товарів і послуг, а також переведення коштів, що не передбачає отримання прибутку.

Мавроді заявив "Коммерсанту", що не бачить перешкод до використання WebMoney. "Подібна діяльність не вимагає ліцензії, адже громадяни просто обмінюються коштами між собою", - зазначив він.

Суть ідеї Мавроді залишилася колишньою: виплати вкладникам будуть здійснюватися за рахунок припливу нових клієнтів - тобто за так званою "схемою Понці".

Реклама:

Людина, яка побажала брати участь у проекті Мавроді, створить електронний гаманець у системі WebMoney і може покласти в нього будь-яку суму. Пароль від цього гаманця пересилається "десятникові", який буде розпоряджатися гаманцями десяти учасників.

Свій новий проект МММ-2011 "Мы Можем Многое"  Мавроді назвав "структурованою соціальною фінансовою мережею". З його слів, він "хоче допомогти людям", не плануючи одержувати від проекту грошової вигоди.

Видання зазначає, що, не виключено, що МММ-2011 усього лише піар-акція засновника МММ. З 2007 року Мавроді, звільнившись із ув'язнення, займається літературною творчістю.

10 січня засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді, який відбув строк за фінансові махінації, оголосив про початок свого нового проекту під назвою МММ-2011 "Мы Можем Многое".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: