"Батьківщина": відмова Фірташа від Могилевича – це відречення сина від батька

Четвер, 9 грудня 2010, 16:49

Глава Мінпаливенерго Юрій Бойко, бізнесмен Дмитро Фірташ та кримінальний авторитет Семен Могилевич є "справжньою проблемою України".

Про це йдеться у повідомленні, яке опублікувала прес-служба партії "Батьківщина".

"Фірташ, один із власників "РосУкрЕнерго", яке безсоромно грабує країну, останнім часом розгортає кампанію як із легалізації своєї залаштункової присутності в українській політиці, так і з відмивання власного образу тіньовика-мафіозо, яким він насправді і є", - зазначили в партії.

"Тому він став співголовою Національної соціально-економічної ради при Януковичі, тому він почав давати інтерв'ю та публічні коментарі, в тому числі із запереченням його зв'язків із Могилевичем", - заявили у "Батьківщині".

Реклама:

"Але як вчить народна мудрість, "чорного кобеля не відмиєш добіла", - йдеться у повідомленні.

У "Батьківщині" переконані, що "відмова Фірташа від Могилевича - це як відречення сина від батька, і вона виглядає особливо непереконливою на тлі нещодавно оприлюднених нових свідчень про зв'язки Фірташа із Могилевичем".

"Так само не кліпнувши оком Фірташ відмовився і від партнерства з Бойком. І це при тому, що саме Бойко був ідеологом створення РосУкрЕнерго та мав довіреність на право управляти та розпоряджатися всім майном Фірташа", - заявили у партії.

"Всі вони - і Бойко, і Фірташ, і Могилевич - є справжньою проблемою України, бо саме цей спрут контролює сьогодні всі основні владні висоти. Ще з 2005 року під їхнім впливом перебував, на жаль, і попередній президент", - йдеться у повідомленні.

"А щодо нісенітниць про нібито знищення матеріалів справ Могилевича в СБУ у 2005 році, то ця дезінформаційна качка була народжена з метою скомпрометувати професіоналів, які тоді працювали в СБУ та кинули виклик газовій мафії, котру патронували Кучма та Ющенко, а зараз патронує Янукович", - вважають у "Батьківщині".

Як зазначається у повідомленні, "та провокація була також потрібна, щоб пояснити необґрунтоване закриття справ, що в 2005 році СБУ порушила щодо РосУкрЕнерго та пов'язаних з нею корупціонерів-посадовців".

"До речі, фальшивка про нібито знищення документів ще два роки тому була перекреслена рішенням суду, який закрив сфабриковану справу щодо працівників СБУ", - наголосили у партії.

Як відомо, раніше Фірташ заявив, що у нього не було бізнес-зв'язків з кримінальним авторитетом Могилевичем.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!