Фірташ: У мене не було бізнесу з Бойком, а з Льовочкіним ми друзі

Четвер, 9 грудня 2010, 13:55

Бізнесмен Дмитро Фірташ заперечує, що у нього був спільний бізнес з міністром палива та енергетики Юрієм Бойком.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу".

"Коли Бойка призначили в НАК головою, тільки тоді я з ним познайомився. Ви не повірите, де. У туркменського віце-прем'єра в кабінеті. Я проводив у Туркменії і Середній Азії з місяця три тижні. Я жив там. І свої гроші там заробляв. Я не сидів у Москві або Києві в кафе. Я в полі сидів, у пісках. А Бойка ніколи в житті до цього не бачив", - розповів Фірташ.

"Отже, мені подзвонили і попросили заїхати. Заходжу в кабінет. Мені кажуть: познайомся, от голова "Нафтогазу" з Україною. Бачу, стоїть хлопець. Молодий, дуже серйозний. Подивився на мене так суворо. Я його ще жартома запитав: "Я вам щось винен?" Ось це була перша з ним зустріч", - додав він.

Реклама:

Фірташ також заперечує, що нинішній голова СБУ Валерій Хорошковський захищав його інтереси в справі розмитнення газу РосУкрЕнерго.

"Хорошковський був керівником митниці в січні 2009 року. Я знаю, що коли Тимошенко його покликала і оголосила, що треба розмитнити газ "РосУкрЕнерго", він сказав їй одну просту річ: "Це кримінальний злочин. І Фірташ тут ні до чого. Я напишу заяву й піду". Це він і зробив. Він же не мене захищав. Це була його суто людська позиція", - сказав він.

Водночас Фірташ визнав, що у нього "дуже гарні стосунки" з главою адміністрації президента Сергієм Льовочкіним.

"Із Сергієм Льовочкіним ми дружимо багато років", - сказав він.

Коментуючи своє призначення співголовою Національної соціально-економічної ради при президенті, Фірташ зазначив:

"Я політикою не займаюся. Це громадська посада. Рух роботодавців дозволяє мені захищати інтереси бізнесу та власні інтереси. Під ними я розумію інтереси моїх підприємств і тих десятків тисяч людей, які зі мною працюють".

Як відомо, в 2005 році Юрій Бойко мав нотаріально завірене доручення на представництво інтересів Фірташа в органах нотаріату, страхових компаніях, банківських установах, державних органах та підприємствах "з усіма необхідними повноваженнями з управління та розпорядження" всім його майном.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: