"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ЄС кажуть, що вільно торгувати з Україною будуть в 2013 році

Четвер, 9 грудня 2010, 10:12

Європейська комісія вважає, що зона вільної торгівлі (ЗВТ) з Україною може бути створена вже до 2013 року.

Про це УНІАН у Брюсселі заявив представник Єврокомісії, близький до переговорів про створення ЗВТ.

"Для створення глибокої і всесторонньої зони вільної торгівлі потрібна тільки ратифікація Європарламенту і Верховної ради. Таким чином, ця угода може набути чинності в 2013 році", - сказав представник Єврокомісії.

Він відзначив, що це - оптимістичний прогноз, який може здійснитися у разі, якщо сторонам вдасться зберегти нинішній темп переговорного процесу.

Реклама:

За його словами, незважаючи на те, що угода про зону вільної торгівлі є частиною угоди про асоціацію, вона може набути чинності одразу після ратифікації угоди про асоціацію Європарламентом, не чекаючи ратифікації країнами - членами Європейського Союзу.

Представник Єврокомісії також відзначив, що європейська сторона занепокоєна ситуацією з бізнес-кліматом в Україні. "Необхідно розв`язати проблеми митниці, корупції, захисту інвесторів", - відзначив урядовець.

Україна і ЄС розпочали переговори про угоду про асоціацію в 2007 році. На початку 2008 року сторони розпочали переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі, яка має стати частиною угоди про асоціацію.

Україна і Євросоюз планують завершити переговори про ЗВТ до літа 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!