Українських в'язнів нагодували дорогою рибою

Четвер, 9 грудня 2010, 09:59

Генеральна прокуратура звернула увагу на безпрецедентну за масштабами закупівлю рибної продукції для Державного департаменту України з питань виконання покарань.

У червні 2010 року держдеп розмістив оголошення про купівлю 4 тис. тонн замороженої риби, повідомляє "Дело".

Чиновники планували купити для їдалень, де харчуються ув'язнені, путасу - різновид риби.

Контракт отримала севастопольська фірма "МК-Маркет", яка запропонувала поставити цю кількість риби для системи виконання покарань за 56 млн. гривень.

Реклама:

Тобто, за ціною 14 грн. за 1 кг.

Разом з тим, Генеральна прокурора вирішила оскаржити угоду, оскільки вважає незаконним спосіб вибору постачальника - держдепартамент з питань виконання покарань застосував процедуру закупівлі в одного учасника.

Правоохоронний орган звернувся до суду, де вимагає визнати недійсним рішення тендерного комітету Держдепартаменту з питань виконання покарань від 19 липня 2010 року про закупівлю риби.

Також прокуратура просить суд скасувати рішення Мінекономіки про погодження процедури закупівлі рибної продукції в одного учасника - компанії "МК-Маркет" за 56 млн. гривень.

Генеральна прокуратура очікує, що судді визнають недійсним договір між Державним департаментом з питань виконання покарань та ТОВ "МК-Маркет".

Варто відзначити, що ціна 14 гривень за 1 кг цього виду риби є досить високою на ринку.

В інтернеті можна легко знайти цілий ряд оголошень про продаж путасу за ціною значно нижче, ніж погодився заплатити Держдепартамент з виконання покарань.

Так, зустрічаються ціни від 9,5 гривень до 10,8 гривень за кг.

При цьому така ціна передбачається для замовлення від 100 кг. Очевидно, що на постачанні до 4 тис. тонн вартість могла бути ще нижчою.

Якщо порівнювати ринкову ціну і ціну, яку заплатив Держдепартамент, то можна легко підрахувати, що на обсязі в 4 тис. тонн чиновники з системи виконання покарань переплатили приблизно 15 - 16 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!