"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ не дає спокою перемога малих банків

Середа, 8 грудня 2010, 13:24

Національний банк має намір подати апеляцію на рішення суду щодо постанови НБУ № 273.

Про це заявив перший заступник голови Національного банку Сергій Арбузов, повідомляє УНІАН.

"Рішення суду ми будемо оспорювати", - сказав він. При цьому Арбузов додав, що вважає правильними вимоги, передбачені в постанові №273.

7 грудня, Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив постанову, згідно з якою визнані недійсними пункти 2, 4 і 6 постанови Національного банку № 273.

Реклама:

НБУ своєю постановою №273 від 6 липня 2010 року зобов`язав банки до 1 січня 2012 року збільшити розмір регулятивного капіталу до рівня не нижче 120 млн. гривень банкам, у яких регулятивний капітал нижче вказаного рівня, дозволено залучати вклади фізичних осіб у межах обсягу залучених вкладів фізичних осіб на дату набуття чинності постановою №273, тобто на 16 липня 2010 року.

Асоціація українських банків (АУБ) і 10 комерційних банків подали позов до Національного банку, вимагаючи скасування цієї постанови як такої, що порушує права середніх і малих банків.

Зокрема, АУБ спільно з групою комерційних банків підготували і подали до Окружного адміністративного суду Києва позовну заяву про визнання незаконними і недійсними окремих пунктів вищезазначеної постанови НБУ.

Наприкінці жовтня перший заступник голови Національного банку Арбузов заявив, що НБУ відстоюватиме свою позицію з приводу вимоги про збільшення мінімального рівня регулятивного капіталу.

Основною мотивацією такого рішення він назвав стабільність банківської системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!