Фірташ сходив до Азарова. Фото

Вівторок, 7 грудня 2010, 11:05

Представники організацій роботодавців схвально оцінюють ухвалення Податкового кодексу і в цілому "курс системних реформ" Кабміну.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду за результатами зустрічі прем'єра Миколи Азарова з представниками організацій роботодавців на чолі з головою Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні Дмитром Фірташем і головою Ради Федерації роботодавців України Дмитром Олійником.

"Ми розуміємо, що ноша реформ дуже тяжка, але водночас чудово розуміємо, що не можна допустити банкрутства країни. Тому готові частину відповідальності за здійснення реформ брати на себе", - заявив Фірташ.

Сторони домовились здійснювати моніторинг запровадження податкової реформи і здійснювати постійні консультації щодо необхідного коригування норм Податкового кодексу, яке визначиться практикою.

Реклама:

"Ми зацікавлені, щоб впровадження Податкового кодексу в життя відбувалось з мінімальними проблемами, тому постійно будемо дослухатися до пропозицій практиків та експертів, громадськості", - наголосив Азаров.

Він також попросив роботодавців дати пропозиції щодо дерегуляції ведення бізнесу, ліквідації поборів за безглузді дозволи і погодження, щодо усунення корупції.

Крім того, Азаров запропонував роботодавцям зробити аналіз ринку праці: підготовка яких фахівців, яких професій, в якій кількості необхідна реальному сектору економіки сьогодні і на які професії буде попит у майбутньому, виходячи з бізнес-планів наших роботодавців:

"Ми чекаємо від вас інформації і пропозицій", - сказав він.

У свою чергу роботодавці висловили готовність взяти участь у створенні та реалізації національної програми перекваліфікації та навчання дорослого населення, підпорядкованій потребам модернізації економіки.

 
 

Азаров доручив включити представників сторони роботодавців у всі робочі групи, координаційні ради, які займаються і будуть займатися підготовкою та впровадженням реформ, вдосконаленням законодавства.

Також роботодавці будуть залучені до проведення бізнес-форумів, в яких ініціатором чи організатором виступає держава.

Азаров призначив відповідальним за діалог з Федерацією роботодавців міністра Кабінету Міністрів Анатолія Толстоухова.

Як відомо, Фірташа нещодавно було обрано головою об'єднання організацій роботодавців - Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні (СПО).

Він також представляє Федерацію роботодавців України у Національній тристоронній соціально-економічній раді при президенті.

Раніше Фірташа обрали головою Федерації роботодавців України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!