"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Два мільйони підприємців можуть залишити бізнес

Понеділок, 6 грудня 2010, 10:57

За останні три місяці кількість приватних підприємців в Україні зменшилася на 30 тисяч, ще 2 млн людей можуть відмовитися від власної справи.

Ажіотаж накрутив ціни на послуги посередників, які допомагають без проблем закрити ПП, передає "Фокус".

Із серпня по листопад 2010 року приватних підприємців - фізичних осіб стало майже на 30 тисяч менше.

Все дедалі гірші умови ведення бізнесу вкупі з економічною кризою змусили людей закрити свої підприємства.

Реклама:

Віце-президент Союзу аудиторів України Михайло Крапивко прогнозує, що від власної справи можуть відмовитися ще 2 млн. людей.

Ветований президентом і частково виправлений Радою Податковий кодекс умови ведення бізнесу він кардинально не змінить.

Наприклад, із 300 правок, які внесла до проекту кодексу Українська асоціація постачальників торговельних мереж, не було враховано жодної.

"Кодекс писали люди, керуючись завданням посилити тиск податкової, - упевнений генеральний директор асоціації Вадим Ігнатов. - Вони зі своїм завданням впоралися".

Якщо підрахувати кількість недоотриманих державною скарбницею податків від приватних підприємств, що належать фізособам і закрилися за три місяці, вийде солідна цифра - 18 млн. гривень.

Однак насправді сума збитків бюджету від фіскального тиску на підприємців набагато більша. Адже ті, хто працює в тіні або значиться підприємцем, але не веде ніякої діяльності, податки не платять.

Причому кількість таких ПП-примар у майбутньому зросте. "Люди просто перестануть відгукуватися на листи податкових та інших контролюючих органів, - резюмує Ігнатов. - Малий бізнес буде існувати в основному на папері, а насправді цей його прошарок значно зменшиться".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!