"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ляпіна: дефіцит дербюджету "впишуть" у 4,95%

Неділя, 5 грудня 2010, 18:41

Уряд змушений підганяти макростатистику, щоби показувати іноземним кредиторам хорошу картинку.

Про це заявила заступник голови парламентського комітету з питань промполітики та підприємництва, петутант від фракції НУНС Ксенія Ляпіна у програмі "Реальна економіка" на телеканалі UBC.

"Ми аналізуємо те, що було учора, не аналізуючи нашу політику. Ми кажемо, що ми залежні від зовнішніх ринків. Але це не секрет. Що робить уряд для того, щоби зменшити цю залежність?", - наголосила вона.

"Друге - ми говоримо про те, що зовнішня кон'юнктура мінялася протягом року. Дійсно мінялася, але якщо ми подивимося абсолютно чітко встановлені бюджетні показники плану і надходжень - то ми побачимо, що рівномірно не виконувався бюджет щоквартально приблизно на однакову дельту. І ми дійсно виходимо з дуже серйозним бюджетним дефіцитом на кінець року", - додала Ляпіна.

Реклама:

Вона нагадала, що за даними Рахункової палати, за 9 місяців 2010 року дефіцит держбюжбюджету становить 4,9% від ВВП.

"Дискутувати про те, що буде за результатами року - я чогось переконана, що за результатами року це буде 4,95% (від ВВП) приблизно - його постараються увігнати в цей показник для того, щоб мати можливість далі співпрацювати з МВФ і запозичувати далі", - прогнозує Ляпіна.

"От якщо у нас так добре усе зростає, то тоді питання - чого у нас зростають зовнішні запозичення? За 9 місців запозичення, за рахунок яких покривався бюджет, становлять 98,6 млрд. гривень. Це знову я спираюся не на фантазію, а встановлені факти Рахункової палати", - наголосила вона.

Ділова програма "Реальна економіка" - щотижневе аналітичне ток-шоу, присвячене основним подіям та проблемам економіки України.

Програма готується продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з інтернет-виданням "Економічна правда".

Прем`єра програми - щосуботи о 20.45 на телеканалі UBC, повтори програм - з неділі по п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!