"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський хоче пустити газ "Укрнафти" на добрива

Четвер, 30 грудня 2010, 15:19

Найбільша в Україні нафтовидобувна компанія "Укрнафта" звернулася в Господарський суд Києва з вимогою дозволити компанії здійснювати поставку 2,062 млрд куб. м природного газу промисловим споживачам, зокрема виробникам азотних добрив.

Про це сказано у визначенні суду, яким справа прийнята до провадження, повідомляє агентство "Українські новини".

"Укрнафта" також просить суд зобов'язати компанію "Укртрансгаз" виконати заявку компанії від 25 жовтня 2010 року на підйом цього обсягу газу з підземних сховищ.

Наступне засідання суду відбудеться 17 січня 2011 року.

Реклама:

На сьогодні "Укрнафта" домоглася низки судових рішень, що дозволяють компанії поставляти промисловим підприємствам газ загальним обсягом 1,298 млрд. куб. м.

20 вересня Вищий господарський суд дозволив "Укрнафті" використовувати 1,051 млрд. куб. м газу для поставки промспоживачам.

Аналогічне рішення винесене Вищим госпсудом щодо 140,5 млн. куб. м 20 грудня.

26 листопада Господарський суд Києва дозволив "Укрнафті" використовувати 157,54 млн. куб. м газу для реалізації промисловому сектору.

За інформацією джерел, у 2010 році газ "Укрнафти" не реалізовувався промисловості.

50%+1 акція "Укрнафти", що є відкритим акціонерним товариством, належить НАК "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афілійованим із Приватбанком.

Оперативний контроль над компанією утримують міноритарні акціонери.

Закони про державний бюджет на 2010 і на 2009 роки містять норму, відповідно до якої компанії із часткою держави більш ніж 50% (50%+1 акція "Укрнафти" належить "Нафтогазу") продають газ, що видобувається, для потреб населення.

В 2010 "Укрнафта" не продавала свій газ "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: