Фондові індекси закрилися в плюсі

Середа, 29 грудня 2010, 18:58

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС виріс на 0,41%, до рівня 970,73 пунктів, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", піднявся на 0,29%, опинившись на рівні 2429,74 пунктів, повідомляє Fundmarket.

"Сьогоднішні торги проходили за досить низької активності учасників, незважаючи на зростаючі індекси Азії та Європи. Індекс УБ провів весь торговий день в бічному русі, на момент закриття він все ж таки переступив позначку відкриття торгів і вийшов у зелену зону. Обсяги торгів також виросли перед закриттям і склали 129 млн. гривень, а протягом дня цей показник характеризував сьогоднішню сесію так: "ніхто не хотів торгувати", - зазначив аналітик ІК "Велес Капітал" Леонід Майденко,

За його словами, вже сьогодні інвесторів найбільш за все, хвилює питання: "Що рік прийдешній нам готує?".

Реклама:

Висока ймовірність того, що в Європі продовжиться напруженість, як в економічному, так і в політичному плані.

Зокрема, під час виборів у Португалії та Іспанії фінансові труднощі країн можуть бути використані як інструмент політичної боротьби.

У США зростання економіки призведе до зміни політики ФРС, цілком можливе зміцнення долара і уповільнення зростання цін на сировину у зв'язку з цим.

Природно, зниження курсу євро вдарить по гаманцях громадян Європи, але благотворно позначиться на економіці провідних країн єврозони.

Такий прогноз на зовнішній фон наступаючого 2011 року.

Зарубіжні майданчики продемонстрували змішану динаміку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!