"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пшонку просять розібратися з вертолітним майданчиком Януковича

Середа, 29 грудня 2010, 15:17

БЮТівець Олександр Сочка просить генпрокурора Віктора Пшонку перевірити законність передачі двох гектарів землі у центрі Києва для будівництва вертолітного майданчика для президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє прес-служба "БЮТ-Батьківщина".

Сочка нагадав, що Київрада передала земельну ділянку площею 2,18 га на Парковій алеї приватній структурі "Амадеус Ко". Орендна плата визначена в розмірі 2 мільйони 26 тисяч гривень на рік.

БЮТівець вважає таку ціну завідомо заниженою.

Реклама:

"Вартість оренди 0,01 га (сотки) землі визначена на рівні 775-ти гривень на місяць. Ця сума є очевидно заниженою порівняно з ринковою вартістю оренди землі в центрі столиці, а також у порівнянні з орендними ставками, встановленими іншими рішеннями Київради", - зазначив він.

Як приклад він навів рішення Київради від 16 грудня 2010 р. про надання в оренду приватному підприємству 0,07 га для будівництва офісного комплексу у Шевченківському районі Києва.

У договорі орендна плата була встановлена на рівні 7286 грн. за 0,01 га на рік.

"Тільки це порівняння свідчить про те, що згідно з рішенням Київської міської ради від 28 грудня 2010 року сума плати за оренду землі товариством з обмеженою відповідальністю "Амадеус КО" занижена у десять разів", - наголошує депутат.

"Як наслідок бюджет столиці може зазнати суттєвих втрат", - підкреслив він.

"У зв'язку з цим прошу вас перевірити законність виділення земельних ділянок товариству з обмеженою відповідальністю "Амадеус Ко" для будівництва та обслуговування об'єктів інженерної та транспортної інфраструктури на Парковій дорозі у Печерському районі Києва, перевірити законність виділення земельної ділянки приватній фірмі без будь-яких конкурентних умов та встановлення очевидно заниженої суми плати за оренду земельної ділянки", - зазначається у зверненні.

Депутат просить провести "всебічну і об'єктивну перевірку" викладених в депутатському зверненні фактів і вжити заходів щодо усунення порушень чинного законодавства.

Як відомо, раніше Юлія Тимошенко заявляла, що Генпрокуратура мусить розслідувати факти передачі двох гектарів землі у Києві приватній структурі для будівництва майданчику для гелікоптера Януковича.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!