На новорічну гулянку на Майдані витратять 10 мільйонів

Вівторок, 28 грудня 2010, 13:54

Святкування нового року на головній площі столиці потягне на 10 млн. гривень.

Про це пише газета "Сегодня".

Ці кошти підуть на святкове оформлення Майдану Незалежності, організацію ярмарок, головну ялинку країни, організацію концертів і шоу.

Цього року уперше кияни і гості міста побачать 5-хвилинний феєрверк і лазерне 3D-шоу.

Реклама:

Об'ємні картинки за допомогою спеціальних проекторів будуть транслювати на будинку консерваторії.

"Буде складатися відчуття, що будинок падає, потім виникає з нізвідки, по ньому плавають акули й дельфіни, літають метелики й птахи, його буде заливати дощем і засипати снігом. Все дійство протриває близько години", - розповіли в мерії.

А на сцені в новорічну ніч виступлять відомі співаки.

Як відомо, минулого року новорічне свято коштувало 1,7 млн. гривень разом зі спонсорськими грошима. Цього ж року воно буде дорожчим у 6-7 разів.

Так, з бюджету міста виділили 1 млн. гривень. Крім того, кажуть в мерії голова КМДА Олександр Попов зумів зацікавити спонсорів.

"Попов викликав до себе бізнесменів і пропонував: хочеш працювати з мерією, от тобі шматок Майдану, оформляй-освітлюй, нам не потрібні відкоти й хабарі, прикрашай місто", - пише видання із посиланням на джерело у мерії.

За словами начальника "Київміськсвітла" Андрія Швеця, приватні фірми погодилися освітити Майдан за ескізами комунального підприємства, ЦУМ зробив своє підсвічування сам.  

35-метрова ялинка цього року потягнула з бюджету на 200 тис. гривень, розповіли у "Київзеленбуді" (минулого року головна красуня коштувала 300 тис. гривень).

Новорічний концерт, який триватиме з 22.00 до 23.45, також пройде за рахунок інвесторів.

Зокрема, на Майдані з'явиться величезна сцена у вигляді сніжинки, на якій виступлять Тіна Кароль, Потап і Настя Каменських, Олег Скрипка, Гайтана, група "Мед Хедс", Йолка, Ірина Білик.

Потім на сцену з поздоровленнями вийде Попов, розповів заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

У мерії кажуть, що про розцінки на виступи зірок нічого не знають, однак у концертних агентствах кажуть, що, наприклад Потап і Настя, виступають у святкові дні за 15-20 тис. євро.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!