"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти закликають не купувати алкоголь в інтернеті

Четвер, 23 грудня 2010, 16:24

Державне підприємство "Укрметртестстандарт" закликає українців не купувати алкогольну продукцію в інтернет-магазинах до новорічних і різдвяних свят.

Про це на прес-конференції сказав начальник науково-дослідного центру випробування продукції ДП "Укрметртестстандарт" Володимир Семенович, повідомляє агентство "Українські новини".

"Закликаємо споживачів не купувати алкогольні продукти в інтернет-магазинах... вони для цього не призначені", - сказав він.

Семенович нагадав, що за східним календарем настає Рік кролика або кота, і астрологи рекомендують, щоб на новорічному столі обов'язково були рибна продукція, курятина й багато овочів.

Реклама:

"Але як би там не рекомендували астрологи, починають із алкоголю, традиції є традиції", - підкреслив при цьому він.

Так, за результатами дослідження, зокрема, коньяків Hennesi X.O., Remy Martin X.O. Excellence і віскі Hankey Bannister, попередньо вилучених з інтернет-магазину Державною податковою інспекцією Шевченківського району Києва, у напоях було виявлено денатуровані добавки й домішки хімічних речовин, які не характерні для спирту ректифікованого.

"До коньяків або віскі ці продукти не мають жодного відношення, це спирти з денатурованими добавками, перевищення є і за вмістом ацетону, і за іншими хімічними компонентами... Це явний фальсифікат", - сказав керівник дослідницького центру.

Він зазначив, що такими фальсифікованими продуктами дуже легко отруїтися.

Зі слів Семеновича, краще не чекати останнього дня року з придбанням алкоголю, а також інших продуктів до новорічного столу, а купити їх заздалегідь у великих супермаркетах, великих магазинах, де можна роздивитися упаковки товарів, у разі необхідності попросити сертифікати відповідності, а також одержати чек на товари.

Крім того, Семенович повідомив про результати перевірки лососевої ікри, яка також дуже популярна до новорічних свят.

Так, він зазначив, що з перевірених науково-дослідним центром випробування продукції зразків жоден не відповідав українським вимогам у частині якості та безпеки - основна невідповідність за вмістом і наявністю консервантів.

Зокрема, перевірці підлягала ікра горбуші 1 сорту та ікра нерки 1 сорту під ТМ Salmonica, ікра горбуші 1 сорту й ікра кети 1 сорту ТМ "Камчадал" російського виробництва.

"Тому виникає питання, а де ж взяти нормальну ікру? Це дійсно проблема, як ви бачите за результатами наших випробувань", - резюмував керівник дослідницького центру.

Також Семенович закликав українців не купувати до новорічного столу готові фабрикати, наприклад, салати, у торговельних мережах, а готувати їх у домашніх умовах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!