Мешканців хрущовок виселятимуть з грошима

Вівторок, 21 грудня 2010, 13:31

Реконструкцією хрущовок в Україну будуть займатися приватні інвестори, держава не буде витрачати на це кошти.

Про це сказав заступник голови комітету ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов, передають "Комментарии".

За його словами, в новому проекті Житлового кодексу "врегульовано механізм житлової забудови кварталів застарілого житлового фонду".

У документі чітко прописаний механізм, яким чином це треба робити, стверджує Лисов.

Реклама:

"Але це буде робити не держава, це буде робитися на інвестиційних конкурсах. І ті, хто виграє ці конкурси, буде сам згідно з цим Житлового кодексу домовлятися з мешканцями, які проживають на цій території. Вони повинні або відселити в таку ж квартиру, або сплатити компенсацію. Але просто так когось викинути на вулицю - про це мова не йде", - сказа він.

"Тобто обов'язково йдеться про те, що буде отримана житлова площа не менше, ніж та, яку людина мала до цього", - розповів Лисов.

На питання, коли почне діяти програма реконструкції хрущовок, парламентарій заявив, що це відбудеться "після затвердження Житлового кодексу", після чого доля хрущовок буде вирішуватися в кожному регіоні окремо, оскільки цим питання займаються органи виконавчої влади.

"Якщо вигідно з кварталу старої забудови зробити реконструкцію, вони розробляють інвестиційні проекти, залучають інвесторів, а потім далі вже йдуть до жителів і кажуть: ми прийняли таке рішення, і чи не бажаєте переселитися. Якщо всі скажуть ні, то реконструкцію ніхто робити не буде. А якщо всі скажуть так, а якийсь певний відсоток - ні, то це інша справа", - продовжив Лисов.

"Тоді з ними будуть поступати за законом. Але вони повинні отримати повноцінне житло, інвестор повинен понести всі витрати з переселення. Це прописано в законі. Держава жодних коштів на це не витрачає", - підкреслив Лисов.

Нагадаємо, раніше міністр регіонального будівництва та розвитку Володимир Яцуба заявив, що планується розпочати програму зі знесення хрущовок і будівництво на їх місці нового житла в Києві в 2011 році.

12 листопада заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що на реалізацію програми з реконструкції застарілого столичного житла в наступному році не вистачить коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!