"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Регіонал" хоче легалізувати психотропні наркотики

П'ятниця, 17 грудня 2010, 14:59

"Регіонал" Андрій Пінчук пропонує парламенту ввести ліцензування виробництва й продажу курильних сумішей і речовин для ароматизації повітря, які не містять тютюну і застосовуються шляхом спалювання, з 1 травня 2011 року.

Про це сказано в законопроекті №7456, зареєстрованому в Раді 13 грудня, повідомляє агентство "Українські новини".

Проектом закону пропонується ліцензувати виробництво, а також оптову й роздрібну торгівлю сумішами для паління, які не підпадають під визначення тютюнових виробів, речовинами для ароматизації повітря, які застосовуються шляхом спалювання або іншої термічної обробки - крім ладану, фіміаму й мирри.

У пояснювальній записці до проекту закону зазначається, що до сумішей для куріння не будуть відноситися тютюнові вироби, ряд яких хоча й містить незначні ароматичні домішки, однак не є сумішшю для куріння.

Реклама:

Таке ліцензування також не поширюється на дезодоруючі засоби, ароматичні масла й інші речовини для ароматизації повітря, які не використовуються шляхом спалювання або іншої термічної обробки.

Крім того, з метою дотримання права на свободу совісті й віросповідання в проекті зроблені винятки для найпоширеніших речовин для ароматизації повітря шляхом термічної обробки, які використаються під час релігійних обрядів.

З 31 травня курильні суміші за рішенням Кабінету міністрів входять до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!