Ющенко будує на Андріївському галерею, а Ахметов - ТЦ

Середа, 15 грудня 2010, 17:42

Визначити справжніх забудовників Андріївського узвозу практично неможливо.

Про це пише "Инвестгазета" у своєму матеріалі.

На зелених парканах біліють таблички з назвами компаній-одноденок, створених спеціально під будівництво конкретного об'єкта. За деякими з них стоять імениті інвестори.

Наприклад, за інформацією українських ЗМІ, за компанією "Сула", що реалізує проект на перетині Андріївського узвозу і вул. Боричів Тік, володіє Петро Ющенко, брат екс-президента. До 2012 року інвестор планує побудувати тут п'ятиповерховий будинок, у якому розмістяться галерея мистецтв, ресторан, VIP-апартаменти й електричний паркинг на 24 автомобіля.

Реклама:

Будівництво торгово-офісного центру на Андріївському 10б, буде фінансувати власник групи СКМ Рінат Ахметов.

У листопаді підконтрольна йому компанія "ЕСТА Холдинг" одержала ділянку на 0,03 га в оренду на 15 років.

"Дане рішення Київради є формальним закріпленням в оренді ділянки під приналежним нам будинком. Він примикає до проекту компанії по реновації території фабрики "Юність", - пояснює Олена Архипова, інвестиційний директор "ЕСТА Холдинг".

За її словами, фабрику компанія придбала в 2008 році, і зараз продовжує допрацьовувати проект, щоб максимально гармонійно вписати його в навколишнє середовище.

За планом, у швидкому майбутньому тут з'явиться комплекс, що складається з двох ключових зон: офісно-торгової, що виходить на вулицю Фроловську, і арт-зони, що виходить на Андріївський узвіз.

Для середньостатистичного інвестора будівництво або реконструкція будинку на Андріївському узвозі - практично непід'ємна ноша, пише газета.

За оцінкою фахівців компанії SV Development, ціна однієї сотки Андріївського узвозу коливається в межах $150-300 тисяч.

Якщо мова йде про довгострокову оренду ділянки, розмір ставок вагаються назвати навіть у Подільській районній адміністрації. Говорять, це питання - винятково в компетенції чиновників Київради.

Автор відзначив, що зусилля інвестора можуть виявитися марними, якщо для свого проекту він вибере невідповідний формат.

Наприклад, великі офісні і торговельні будинки на Андріївському спуску, на переконання багатьох фахівців ринку нерухомості, свідомо приречені на провал через відсутність транспортного доступу.

У той же час успіх могли б мати об'єкти житлової нерухомості, яких тут не вистачає.

"Зараз житло можна придбати тільки в будинках 2б, 2м, 3 і 30. Ціна стартує з $4 тис. за кв. м у квартирі без ремонту і досягає $8 тис. у квартирі з авторським дизайном", - розповідає Марина Литвинчук, директор відділення агентства нерухомості "Park Lane на Липках".

Сьогодні усі вони розкуплені представниками творчої і бізнес-еліти.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!