Росія оголосила візову війну Німеччині

Понеділок, 8 листопада 2010, 13:24

Росія не дочекавшись прогресу у скасуванні візового режиму з ЄС, вирішила посилити свої візові правила для громадян Німеччини.

Із листопада громадяни Німеччини повинні підтвердити рівень доходів і свою здатність повернутися з Росії на батьківщину. Простим туристам доведеться пред'являти виписки з банківського рахунку або довідки про купівлю валюти, передає "Дзеркало тижня".

Подорожуючих з діловою метою також стосується це посилення. Німецьким підприємцям доведеться надавати російському посольству заяву роботодавця на фірмовому бланку, довідку про доходи, офіційну інформацію про компанію.

Необхідно офіційне підтвердження, що громадянин ФРН їде до Росії у відрядження.

Реклама:

Жорсткість візового режиму відбулася через те, що Німеччина вимагає аналогічних документів від громадян РФ.

Як йдеться на офіційному сайті російського консульства в Німеччині, зміни до візових вимог пов'язані з "принципом взаємності". Офіційні представники МЗС Росії були на момент підготовки матеріалу недоступні для коментарів.

"Ми все ще ведемо переговори і намагаємося досягти взаємоприйнятного рішення", - заявила представник берлінського МЗС.

Туристична асоціація Німеччини також побоюється, що нові бюрократичні бар'єри сповільнять потік туристів до Росії. У 2009 році в Росії побувало понад півмільйона жителів Німеччини.

"Між Росією і Німеччиною розпалюється справжня візова війна", - резюмує австрійське видання Krone.at.

"Російські чиновники активно заявляють про необхідність скасування віз між Росією і ЄС із саміту Росія-ЄС, що пройшов у Ростові-на-Дону в кінці травня-початку червня цього року.

"Тепер Росія розраховує отримати відповідь на свій проект щодо безвізового режиму на майбутньому 7 грудня саміті у Брюсселі", - заявив постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов.

"Як відомо, у Ростові-на-Дону президент Медвєдєв передав своїм колегам з Євросоюзу проект угоди про скасування віз, реакцію на який ми розраховуємо почути зараз у Брюсселі на настільки ж високому рівні",-сказав він.

Російські чиновники вже виявляли невдоволення повільністю ЄС. Діалог з приводу скасування візового режиму між Росією і Євросоюзом йде повільніше, ніж хотілося б російській стороні, визнав Володимир Чижов.

Нагадаємо, раніше президент Росії Дмитро Медвєдєв неодноразово заявляв, що Росії для модернізації необхідно спростити в'їзд до країни для кваліфікованих фахівців.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!