Попов запропонує Грищенку "цікаві ділянки"

Субота, 6 листопада 2010, 16:05

Перший заступник голови КМДА Олександр Попов заявляє, що київська влада може запропонувати МЗС іншу земельну ділянку під будівництво житлового будинку для співробітників зовнішньополітичного відомства замість ділянки на Пейзажній алеї.

Про це Попов заявив напередодні у ефірі телеканалу "Інтер", передає УНІАН.

"Я думаю, що нам потрібно з Костянтином Івановичем Грищенком сісти за стіл переговорів, і ми готові запропонувати не менш цікаві для міністерства земельні ділянки, на яких можна було б побудувати такий об'єкт. Я думаю, що це був би нормальний цивілізований підхід", - сказав він.

Водночас, за його словами, будівництво цього будинку ще не розпочалося.

Реклама:

"Але, наскільки я знаю, було законно, офіційно отримано дозвіл на роботи, пов'язані з проектуванням такого будинку. На мою думку, такі конфліктні ситуації повинні вирішуватися цивілізовано", - додав він.

Перший заступник голови КМДА також вважає, що рішення про будівництво об'єктів має ухвалюватися на підставі експертних висновків, але з урахуванням думки киян.

"Ми зобов'язані рахуватися з думкою киян і обов'язково повинно бути пріоритетним їх бажання мати такий об'єкт або не мати. Інше питання - це думка фахівців. У нас є архітектурно-будівнича рада, яка після кадрових змін працює дуже ефективно", - зазначив Попов.

На початку вересня цього року інтернет-портал громадянської ініціативи "Збережемо старий Київ" повідомив, що нове керівництво МЗС відновило судовий розгляд із забудови Пейзажної алеї.

Захисники алеї нагадали, що після багаторічного громадського опору й рішення Верховного Суду будівництво будинку для МЗС на цій алеї було заборонено.

На території, де було заплановано будівництво, активісти відкрили унікальний дитячий сквер.

8 жовтня ВР підтримала і направила президентові депутатський запит щодо недопущення знищення скверу на розі Десятинного провулку й Пейзажної алеї у Шевченківському районі міста Києва.

За такий запит проголосували 269 народних депутатів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: