Заарештовано акції підприємств, частками яких володіє "Київміськбуд"

Вівторок, 30 листопада 2010, 18:14

Господарський суд Києва ухвалою від 17 листопада 2010 року наклав арешт на всі акції 34-х компаній, у яких ХК "Київміськбуд" володіє частками.

Згідно з визначенням, таке рішення ухвалене за позовом "Київміськбуду" до ТОВ "Фондовий союз "України" про визнання права власності на акції цих підприємств, повідомляє "Інтерфакс".

Позов подано у зв'язку з невиконанням "Фондовим Союзом "України" з липня 2010 року умов укладеного з "Київміськбудом" в 2007 році договору, зокрема, ненаданням холдингу щомісячних виписок про операції з акціями цих компаній.

Станом на 31 травня 2010 року на рахунку "Київміськбуду", відкритому в Фондовому спілку "Україна", значилися цінні папери загальною номінальною вартістю 35,4 млн. гривень.

Реклама:

Крім того, виписка союзу від 7 червня 2010 року підтверджує право власності "Київміськбуду" на акції 34-х компаній.

Серед 34-х компаній, зокрема, вказані ВАТ "Домобудівний комбінат № 4", ВАТ "Будмеханізація", ВАТ "Трест "Ківміськбуд 3", ВАТ "Київвоздоббуд", частки холдингу в яких, згідно з повідомленням Генпрокуратури, відновлені після розмиття в ході додаткових емісій акцій.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

Влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своїх часток у ХК "Кіегорстрой" (80%), "Київводоканалі" (25,464%), "Київгазі" (28,46%) і "Київхімволокно" (51%).

Всі угоди були здійснені за однаковою схемою: на аукціонах через Українську універсальну товарну біржу, де покупцем виступила фінансова компанія "Новий регіон".

Вже відомо, що у випадку з "Київміськбудом" і "Київгазом" торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.

Генпрокуратура порушила кримінальні справи і оскаржила операції з продажу комунальних пакетів акцій.

Господарський суд Києва визнав право власності на зазначені пакети акцій в цих підприємствах за територіальною громадою Києва.

Місто зберігає оперативний контроль за "Київміськбудом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: