Янукович вимагає від Азарова реформи податкової служби

Вівторок, 30 листопада 2010, 14:17
 

Янукович вимагає від Азарова реформи податкової служби

Президент Віктор Янукович вимагає від депутатів глибокої та прискореної роботи над Податковим кодексом.

Про це йдеться в його заяві щодо Податкового кодексу, опублікованій на сайті президента у вівторок.

"Після ретельного ознайомлення з положеннями Податкового кодексу я переконався, що далеко не всі вони відповідають такимвимогам", - зазначає Янукович.

Реклама:

"Я поділяю стурбованість людей тим, що в цьому проекті суттєво обмежені права підприємців, непомірно посилена роль податкової адміністрації", - констатує президент.

"Я категорично проти таких підходів і, користуючись правом вето, повертаю Податковий кодекс до Верховної ради", - підкреслює він.

Глава держави вимагає від депутатів" глибокої та прискореної роботи над Податковим кодексом".

"Крім того, я вимагаю від уряду провести реформу податкової служби з метою забезпечення прозорої роботи, недопущення адміністративного свавілля та зловживань", - додав Янукович.

"Знаю, що за останні роки в суспільстві посіяна недовіра до влади. Корупція, бюрократизм, політичний егоїзм та пустопорожня демагогія створили величезну прірву між владою та суспільством", - визнав він.

"Подолати цю прірву ми можемо лише разом, підтримуючи постійний діалог, повертаючи довіру і надію у наше суспільство", - переконаний президент.

При цьому він наголосив: "У нас немає іншого виходу, як побороти тіньову економіку. Вона породжує корупцію, створює загрозу демократичним правам і свободам, не дозволяє Україні зайняти гідне місце у цивілізованому світі".

"Податковий кодекс повинен стати ефективним і справедливим інструментом у боротьбі з тіньовою економікою, прозорим механізмом наповнення бюджету країни, рушійною силою модернізації країни", - стверджує Янукович.

За його словами, "лише на основі нового оподаткування можливі суттєві підвищення пенсій і зростання зарплат, якісне медичне обслуговування і сучасна наука та освіта".

"Кодекс мають поважати громадяни, йому повинні довіряти вітчизняні підприємці та закордонні інвестори. Чітко прописані правила сплати податків є також ефективним запобіжником корупції, цієї важкої соціальної хвороби нашого суспільства", - зазначив президент.

"Податковий інспектор як і підприємець повинен знати свої обов'язки і нести відповідальність за вільне тлумачення законів і прояви корупції", - додав Янукович.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!