Азербайджан возитиме в Україну нафту і газ

П'ятниця, 26 листопада 2010, 14:18

Азербайджан планує поставляти до України до 5 млрд. кубометрів зрідженого газу щорічно.

Про це повідомив сьогодні в кулуарах Чорноморського економічного форуму міністр промисловості і енергетики Азербайджану Натік Алієв, передає "ЛІГАБізнесінформ".

"Наші найближчі плани - це зріджений газ. Він сьогодні набуває все більшого і більшого значення. І, на мою думку, він коли-небудь буде превалювати над газопровідними системами", - зазначив Алієв

За словами Міністра, Азербайджан зможе поставляти до України до 5 млрд. кубометрів зрідженого газу щорічно.

Реклама:

"Ми будемо наші потужності розробляти таким чином, щоб таку кількість зрідженого газу могло бути транспортовано в Україні танкерним способом", - додав він.

Крім цього, Алієв повідомив, що планується і збільшення обсягів поставок нафти.

"Попередньо прогнозовані обсяги збільшення нафтотранспортного коридору - до 5 млн. тонн на рік. Ми будемо поставляти близько 5 млн. у Україні, а Україна повинна висловлювати готовність прийняти такий обсяг", - сказав він.

За словами Міністра, мова йде про сиру нафту і нафтопродукти для переробки на українських НПЗ.

Алієв також повідомив, що відповідні домовленості були досягнуті за результатами зустрічі глав двох держав.

"Обидва документи пройшли первинну оцінку в урядах двох країн. Зараз допрацьовуються формальні моменти угод", - сказав він.

Нагадаємо, в жовтні 2010 року президент Віктор Янукович під час спільної з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим прес-конференції заявив, що Україна розраховує наповнити нафтопровід "Одеса-Броди" азербайджанською нафтою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: