Росія готова говорити про газові побажання України

П'ятниця, 26 листопада 2010, 09:38

Російська сторона готова до обговорення з українськими партнерами усіх питань, пов'язаних із поставками газу.

Про це заявив помічник президента РФ Сергій Приходько напередодні засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві за участю президентів України та Росії, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми очікуємо, що Віктор Федорович Янукович порушить питання щодо співпраці в газовій сфері. Зацікавленість українських колег нам зрозуміла з урахуванням частки газу в їхньому споживанні - і в промисловості, і для населення", - сказав Приходько.

"Великий обсяг співпраці у газовій сфері, її перспективи роблять необхідним постійне звіряння годинників у тих процесах (пов'язаних із поставками газу), які відбуваються і в Росії, і на Україні, і на світовому ринку", - наголосив він.

Реклама:

При цьому Приходько має сумнів, що на найвищому рівні "йтиметься про якісь деталі, аж до гривні". "Але про якісь питання ми в колегіальному режимі поговорити готові", - додав він.

Помічник президента РФ зазначив, що "бажання українського керівництва в цілому зрозуміле - вони хочуть знизити ціну на газ".

У зв'язку з цим помічник президента Дмитра Медведєва висловив думку, що треба знайти золоту середину, яка враховує інтереси і української сторони, і "Газпрому".

"Потрібно подивитися, наскільки побажання української сторони обґрунтовані, наприклад, ситуацією на світових ринках чи пов'язані зі внутрішніми процесами в країні", - зазначив Приходько.

Він наголосив, що сьогодні обговорення газової теми з Україною "не конфліктне, як це було раніше".

"Атмосфера сьогодні інша. Співпраця в газовій сфері розвивається в цілому безпроблемно і вже точно безконфліктно", - сказав помічник президента Росії.

"З підписанням пакету довгострокових угод навесні цього року ми не лише гарантували безперебійні поставки газу для України, але й зняли занепокоєння періоду Ющенка, які були в цілої низки наших провідних партнерів у газовій сфері з країн ЄС", - зазначив Приходько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!