Україна заборонила ввіз форелі з Білорусі і свиней з Сербії

Середа, 24 листопада 2010, 11:10

Державний комітет ветеринарної медицини тимчасово заборонив ввезення форелі слабосоленої виробництва компанії "Санта Бремор" - Білорусь.

"Тимчасово призупинити з 18 листопада 2010 ввезення на територію України харчових продуктів тваринного походження: філе форелі с / с, виробництва СП "Санта Бремор", - повідомляє  Держкомветмедицини, передає "Дело" з посиланням на "Українські новини".

Заборона була введена на підставі результатів лабораторних досліджень форелі слабосоленої виробництва компанії "Санта Бремор", проведених Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Згідно з результатами цих досліджень, в даній продукції неодноразово було виявлено перевищення допустимих рівнів за мікробіологічними показниками.

Реклама:

Нагадаємо, в Україні генеральним представником спільного білорусько-німецького підприємства ТОВ "Санта Бремор" є ПП "Санта Україна" - Київ.

"Санта-Бремор" здійснює випуск рибної продукції: соління, копчення і виробництво готового до вживання, упакованого в пластикові прес-форми філе оселедця, а також рибних паштетів, рулетів і закусок.

В Україні здійснюється пряма дистрибуція ТМ "Санта Бремор", "Морячок", "ЕкономМаркет", "Шхуна" через розгалужену мережу філій.

Окрім того, Україна заборонила ввезення з Сербії свиней, продукції і сировини з них через реєстрацію на території цієї країни класичної чуми свиней.

Класична чума свиней - висококонтагіозна інфекційне захворювання. Головним джерелом інфекції є хворі тварини.

Основні шляхи поширення інфекції: завезення продуктів забою хворих на чуму свиней і згодовування їх тваринами без належного знезараження, корми, предмети догляду, транспорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!