Уряд зобов'язав облгази відкривати рахунки в держбанках

Вівторок, 23 листопада 2010, 18:20 -

Кабінет Міністрів зобов'язав постачальників (в основному газопостачальні компанії, облгази), а також продавців газу (у тому числі облгази) відкрити рахунки в Державному Ощадному банку ("Ощадбанку") та Державному експортно-імпортному банку ("Укрексімбанку") для зарахування коштів, що надходять за спожитий природний газ від споживачів.

Про це ідеться в постанові №1063 від 22 листопада, оприлюдненій на веб-сайті уряду.

При цьому, згідно із документом, постачальники і продавці газу повинні відрити різні рахунки: для прийому коштів від підприємств комунальної теплоенергетики та від інших суб'єктів господарювання.

Також уряд доручив газопостачальним підприємствам укласти із споживачами у двомісячний термін нові договори (додаткові угоди) із зазначенням відповідного поточного рахунку зі спеціальним режимом використання для зарахування коштів.

Реклама:

Кабмін вніс зміну до своєї постанови № 247 від 26 березня 2010 і визначив уповноваженими банками, які обслуговують поточні рахунки із спеціальним режимом використання, Ощадбанк і Укрексімбанк. Раніше замість Укрексімбанку уповноваженою фінустановою був Укргазбанк.

Як повідомлялося, в листопаді 2009 року Кабінет міністрів заборонив підприємствам комунальної теплоенергетики вносити плату за теплову енергію та послуги з її постачання на будь-які рахунки, крім тих, які відкриті в Ощадбанку і Укргазбанку.

Уряд у 2009 році також зобов'язав теплокомуненерго відкрити рахунки в Ощадбанку для розрахунків за газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: