Столична влада просить мітингувальників звільнити Майдан

Вівторок, 23 листопада 2010, 16:23

Керівництво Київської адміністрації пропонує мітингувальникам переміститися з Майдану незалежності на Контрактову площу або площу Лесі Українки.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов під час зустрічі з підприємцями, повідомляє прес-служба мерії.

"Ми пропонуємо перемістити проведення запланованих заходів на інші площі міста. Наприклад, на площу імені Лесі Українки чи Контрактову. Зі свого боку, ми всіляко вас підтримаємо: встановимо на визначеному вами місці біотуалети, забезпечимо чергування карет швидкої допомоги, сприятимемо охороні громадського порядку", - сказав Пузанов.

Він також нагадав про постанову Окружного адміністративного суду про заборону проводити мирні зібрання в центральній частині міста до 26 листопада.

Реклама:

"Рішення суду необхідно неухильно виконувати", - наголосив Пузанов.

За словами чиновника, "міська влада жодним чином не намагається обмежити права громадян", але й протести в центрі Києва, не повинні "перешкоджати міській владі забезпечувати повноцінне функціонування столиці".

"Найбільшою проблемою для багатомільйонного Києва цими днями стала можливість безперешкодного пересування містом транспортних засобів, у тому числі громадського транспорту, карет швидкої допомоги. У наслідок того, що вчора учасники мирного зібрання перекрили головну вулицю столиці - Хрещатик, був ускладнений, а місцями й повністю заблокований рух автотранспорту", - сказав Пузанов.

Він також нагадав про офіційні візити низки іноземних делегацій.

"Проведення мітингів на центральній площі міста не дає повною мірою забезпечити охоронні заходи, що пов'язані з цими візитами", - сказав заступник голови КМДА.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!